kurs

Vill du lära dig att flugfiska?

Flugfisket är en krävande sysselsättning som ställer en del krav på både dig som person samt på din utrustning. Det första står du själv för, man måste ha viljan. Missförstå inte, det behöver inte alls vara komplicerat. Man kan flugfiska med bara ett flugspö, en ask med flugor och en rutig flanellskjorta. Vilken nivå du vill lägga dig på, det bestämmer du själv.


Grunderna lär man sig av en kompetent instruktör. Efter det så utvecklas man i sin egen takt och på sitt eget sätt. Det handlar i huvudsak att man måste tycka om att vistas i naturen. Det finns några grundkunskaper som man bör känna till, efter det så är det upp till dig. Om du har viljan för det så klarar du av det. Män, kvinnor och ungdomar, alla utom småbarn klarar av den här kursen.


Vill du lära dig hur man flugfiskar? Denna kurs har som mål att ge dig grunderna på mer än bara kastkunskaperna.

Vi går genom allt från utrustningen och dess betydelse till att kunna kasta och fiska. Till sist så ska vi försöka fånga fiskar på riktigt. Till detta hör även att lära sig hur man ska "köra en fisk". Teori-biten tar vi "på land" och resten sker ute vid vattnet.
Vi skippar alla krångliga termer och ord, vi gör det enkelt och begripligt. En sådan här kurs kommer att spara dig åratal av egna lärdomar och misstag.


Kursavgiften är 1600 kr per person och dag. Tidsåtgången är beräknad till en heldag, vi kör till vi är klara. Det som kan tillkomma är avgiften för eventuella fiskekort. Till en början så är vi maximalt 2-3 personer åt gången. Det handlar om att jag ska kunna ge tillräckligt med tid åt var och en.  Detta kan även delas upp i två omgångar.

Om du är intresserad av att lära dig konsten att flugfiska, kontakta mig så går vi vidare därifrån. Denna kurs riktar in sig i huvudsak på nybörjare. Inga förkunskaper krävs.